STRT Kit 2018: Ans Mertens

Gepubliceerd op: 24 May 2018

‘Voor mij was het belangrijk dat de tijd waarin ik als filmmaker in relatie sta tot de omgeving die ik film of tot de persoon waarmee ik werk, synchroon loopt met wat je achteraf ziet – bijna zoals een performance. Ik heb daar niet op ingegrepen, noch op het moment zelf, noch achteraf’

 

De formule veranderde niet, de deelnemende kunstenaars natuurlijk wel. Sinds januari werken Puck Vonk, Jeroen Bocken, Ans Mertens, Chloë Delanghe en Céline Mathieu een jaar lang binnen het kader van STRT Kit, het internationaal ontwikkelingsplatform van de Antwerpse organisatie Studio Start in samenwerking met AIR en Extra City. Net als voorgaande jaren stellen we deze jonge kunstenaars graag aan u voor aan de hand van gesprekken die we komende maanden met ze zullen voeren. Midden april maakte Ans Mertens tijdens haar op dat moment drukke job voor filmfestival MOOOV – de eerste gasten zouden die dag aankomen – een ochtend vrij om over haar kunst te spreken.

Dat Ans Mertens (°1989, woont en werkt in Brussel en Antwerpen) juist met een job bij filmfestival MOOOV een paar centen bijverdient, is tekenend voor haar interesse voor het medium. Al op haar zestiende wist ze dat ze film wilde studeren en ondertussen heeft ze verschillende films op haar actief. Hoe tijd zich in het tijdsverloop van de film kan ontwikkelen en hoe je dat als kijker ervaart, is in een notedop wat ze op dit moment in haar werk onderzoekt.

Ans Mertens: "Voor mij was het belangrijk dat de tijd waarin ik als filmmaker in relatie sta tot de omgeving die ik film of tot de persoon waarmee ik werk, synchroon loopt met wat je achteraf ziet – bijna zoals een performance. Ik heb daar niet op ingegrepen, noch op het moment zelf, noch achteraf."

Anne-Marie POELS

Praktische Info

The Living Room - Strt-Kit #3: Ans Mertens van 4 juli tot 8 juli. Opening op 4 juli van 18-21 u., nadien op afspraak via frederiek@airantwerpen.be

Keywords