STRTKit #2 Maika Garnica

Gepubliceerd op: 23 June 2016

In de tweede editie van STRTKit delen opnieuw vijf jonge kunstenaars (in feite vier en één kunstenaarsduo) een jaar lang een atelier onder de vleugels van Studio Start, AIR en Extra City. Die zorgen voor de praktische omkadering en voor een intensieve begeleiding via studiobezoeken, gesprekken met curators, een projectweek in het buitenland en een groepstentoonstelling aan het eind van het project. H ART stelt elk van de kunstenaars aan u voor. Op de dag van de vernissage van de groepstentoonstelling ‘Tradition does not graduate’ in KOMPLOT in Brussel, vertelt Maika Garnica over haar werk.

‘Werk maken is dingen zichtbaar maken’

De tentoonstelling is de afsluiting van de Master of Research in Art & Design, het postgraduate programma dat Maika Garnica (°1992, Dendermonde) afgelopen jaar volgde aan het St. Lucas in Antwerpen. Het onderzoekende aspect ervan, het met anderen praten over je werk, het lezen en schrijven van essays over kunst …: het waren aspecten die ze verder wilde ontwikkelen na haar master in de beeldhouwkunst aan de academie. Al reflecterende tekenden zich binnen haar werk tot nu toe steeds duidelijker twee richtingen af: enerzijds de keramische geluidsobjecten en anderzijds de acties die ze doet binnen een bepaalde context.

Maika Garnica: "‘Dat blijven zoeken naar nieuwe manieren waarop je hetzelfde materiaal kunt bewerken is belangrijk. Volgens mij is hoe je werkt met een materiaal helemaal gelinkt aan hoe je denkt over wat je aan het maken bent."

Fotogalerij