STRTKit #2 Mountaincutters

Gepubliceerd op: 12 May 2016

In 2016 begon de tweede editie van STRTKit. Opnieuw zullen vijf jonge kunstenaars (in feite vier en één kunstenaarsduo) een jaar lang een atelier delen onder de vleugels van Studio Start, AIR en Extra City. Die zorgen niet alleen voor de praktische omkadering, maar ook voor een intensieve begeleiding via studiobezoeken, gesprekken met curators, een projectweek in het buitenland – met afsluitend een groepstentoonstelling. H ART stelt de kunstenaars opnieuw aan u via gesprekken met elk van hen. Vlak voor de opening van hun project op het non-profit event Poppositions, spraken we de mountaincutters eind april in Brussel.

Het is niet hoe ze meestal werken, vertellen de mountaincutters (Manon N. en Quentin P., °1990, FR, wonen en werken in Brussel) als ze hun installatie op Poppositions aanhalen. Hier hadden ze maar twee dagen de tijd om een ‘environment’ te creëren en kenden ze de ruimte niet, terwijl ze tot nu toe in situ-installaties bouwden waarin de onmiddellijke omgeving (lees: de buitenruimte errond) een belangrijke rol speelde en ze daar vaak ook langere tijd vertoefden.

Mountaincutters: "Stel je voor dat er niets anders is dan je eigen lichaam en voor je is er alleen het landschap – wat gebeurt er dan? Hoe kan je daarmee samenleven, hoe kan je je beschermen, hoe kun je er binnen bewegen …?"

Fotogalerij

Praktische Info

Geen praktische info beschikbaar.

Keywords