STRTKit #2 Timo van Grinsven

Gepubliceerd op: 14 July 2016

In de tweede editie van STRTKit delen opnieuw vijf jonge kunstenaars (in feite vier en één kunstenaarsduo) een jaar lang een atelier onder de vleugels van Studio Start, AIR en Extra City. Die zorgen voor de praktische omkadering en voor een intensieve begeleiding via studiobezoeken, gesprekken met curators, een projectweek in het buitenland en een groepstentoonstelling aan het eind van het project. H ART stelt elk van de kunstenaars aan u voor. Het laatste kunstenaarsgesprek was er één met Timo van Grinsven; een gesprek met de curator van de groepstentoonstelling, Pieternel Vermoortel, houdt u nog van ons tegoed.

‘Ik maak gewoon en denk erover na’

Een starter is hij niet meer echt, Timo van Grinsven (°1985, NL, woont en werkt in Antwerpen). Hij had al een tentoonstelling in Base-Alpha Gallery in Antwerpen en een hele resem kleinere kunstruimtes, deed een residentie in Frankfurt en toonde in Nederland op plekken als TETEM kunstruimte (Enschede), MoMart (Amsterdam), Marres (Maastricht) en Kunstvereniging Diepenheim ... Van Grinsven balanceert in sculpturen, installaties, tekeningen en doeken (die meestal eerder installaties zijn dan schilderijen) de kunstenaar tussen beeld en teken (of woord), maar wil zichzelf noch beeldhouwer, tekenaar of schilder noemen: “Ik maak gewoon en denk daarover na.”

Timo van Grinsven: "Tekeningen zijn zoals een ruimte waar je dingen in kan zetten en waarin alles mogelijk is. Je kunt er ook heel veel ideeën in samenbrengen, zonder dat het beklemmend wordt, terwijl je bij een sculptuur toch meer terug moet naar de essentie."

Fotogalerij