STRTKit #3: Polien Boons

Gepubliceerd op: 18 May 2017
Andermaal stellen we u graag de vijf jonge kunstenaars voor die dit jaar binnen het kader van STRTKit werken, het internationaal ontwikkelingsplatform van Studio Start in samenwerking met AIR en Extra City Antwerpen. Dit jaar gaat het om Amber Vanluffelen, Karen Amanda Moser, Kitty Kamp, Mathieu Verhaeghe en Polien Boons. H ART sprak Polien Boons vlak voordat ze voor een maand naar Peru vertrok, voor vakantie, maar zonder uit te sluiten dat ze ook met (inspiratie voor) nieuw werk terug komt.
 
Verwondering voor wat ze in de wereld rond zich percipieert en niet in de laatste plaats voor natuurlijke fenomenen zoals de veranderende kleuren van het schild van een kever of het licht op de zee tijdens het ‘gouden uur’ van de dag, het ligt aan de basis van het oeuvre van Polien Boons (°1991, Bonheiden). Boons studeerde af aan LUCA School of Arts in Brussel en won in 2015 de publieksprijs met haar installatie in Open M – een tentoonstelling georganiseerd door M Leuven, waarvoor kunstenaars geselecteerd worden die een link hebben met Vlaams-Brabant.
 
Anne-Marie POELS

Polien Boons: "Die kleuren visualiseren bovendien mooi hoe ik met structuren en met de natuur bezig ben. Wat mij aan die structurele kleuren ook hard interesseert, is dat het eeuwige kleuren zijn. Er zijn kevers van miljoenen jaren geleden teruggevonden, die hun kleur nog hadden."

 

 

 

Fotogalerij

Praktische Info

Geen praktische info beschikbaar.

Keywords

Geen keywords beschikbaar.