Trigger: Revital Cohen & Tuur Van Balen

Gepubliceerd op: 24 January 2019

In deze rubriek laten we kunstenaars aan het woord over het werk waarmee ze bezig zijn of dat af is en getoond wordt. Deze keer vertelt Tuur Van Balen van het kunstenaarsduo Revital Cohen & Tuur Van Balen over de in Congo gemaakte film ‘Trapped in the Dream of the Other’ en het proces daarrond – nu te zien in Mu.ZEE in Oostende.

“Wij werken al lang rond materialen en productieprocessen in de brede zin van het woord. De manier waarop objecten als een iPhone of een Playstation aan ons worden voorgesteld als erg neutraal – af, proper en niet-politiek – boeit ons. We willen dit soort objecten deconstrueren als het resultaat van juist heel politieke, culturele en ethische processen. In 2012-13 hebben we bijvoorbeeld een film gemaakt in een fabriek in China, die over het arbeidsaspect ging. ‘Trapped in the dream of the other’ gaat een stap verder, of eigenlijk een stap terug, van de arbeid die plaatsvindt in China tot waar de materialen van die objecten vandaan komen."

Anne-Marie POELS

Fotogalerij

Praktische Info

Enter #9: Trapped in the Dream of the Other. Revital Cohen & Tuur Van Balen tot 24 maart in Mu.ZEE, Romestraat 11, Oostende. Open di-zo van 10-18 u. www.muzee.be

Keywords