Twee tentoonstellingen van William Ludwig Lutgens in Antwerpen

Gepubliceerd op: 22 February 2018

William Ludwig Lutgens: zijn naam duikt her en der op, het laatste jaar. Hij won in 2017 prijzen van de Boghossian Foundation, Drawing Room in Madrid en Art On Paper in Brussel, vulde recent een muur in De Warande in Turnhout en is begonnen met een residentie in het FLACC in Genk. Nog maar juist buiten uit het HISK heeft hij nu bovendien zijn eerste grote solo in een galerie, PLUS-ONE Gallery in Antwerpen. De ruim opgezette tentoonstelling schetst een overzicht van de heel diverse werken die de kunstenaar maakt en toont dat hij veel meer is dan ‘de schilder’ waarvoor hij niet zelden gehouden wordt. Een kleine selectie van zijn werk is ook te zien in kunstINgang in Merksem.

William Ludwig Lutgens: “Ik houd van het idee collage – als mensen vragen ‘schilder je?’ heb ik de laatste tijd meer zin om te zeggen ‘nee, ik doe aan collage’. Collage is iets moois: het gaat niet alleen over het knippen en plakken van papier, maar je kunt er in één ruimte verschillende dingen mee bijeen brengen. Dat creëert nieuwe betekenissen en nieuwe openingen.”

Anne-Marie POELS

Fotogalerij

Praktische Info

William Ludwig Lutgens ‘Eat me up and spit me out, Junior’ tot 17 maart in PLUS-ONE Gallery, Léon Stynenstraat 21, Antwerpen. Open do-zo van 14-18 u. www.plus-one.be

William Ludwig Lutgens kunstINgang #10 tot 30 maart in Cultuurcentrum Merksem, Nieuwdreef 135, Merksem. Open di-vr van 10-16 u. www.ccmerksem.be

Op do 22 februari voert Johan Pas in het M HKA een kunstenaarsgesprek met William Ludwig Lutgens. Op za 24 februari geeft Lutgens een exclusieve rondleiding in PLUS-ONE Gallery en wordt de 2de editie van Het Geïllustreerde Blad voorgesteld (14-18 u). Gratis mits inschrijving via CC Merksem.

Keywords