Vier werken Bert Danckaert aangekocht door V & A Museum Londen

Gepubliceerd op: 17 November 2015

Vier foto's uit de reeks 'Simple Present' die fotograaf - en recensent van H ART - Bert Danckaert maakte tussen 2007-2013, werden aangekocht door het Londense Victoria and Albert Museum; dat maakte de galerie van de kunstenaar Roberto Polo Gallery onlangs bekend. Het betreft respectievelijk 'Simple Present 67 (Beijing)', 'Simple Present 298 (New York)', 'Simple Present 402 (Havana)' en 'Simple Present 404 (Havana)'.

In H ART #115 verscheen een uitgebreid interview met de kunstenaar naar aanleiding van zijn tentoonstelling in Roberto Polo Gallery en Bozar destijds. In een gesprek met Marc Holthof zei hij toen over zijn werk onder andere: "“Mijn beelden zijn heel claustrofobisch, alsof er
geen wereld bestaat buiten het beeld. Er is heel weinig lucht te zien in mijn foto’s, ik ga heel dicht op mijn onderwerp in, vaak op muren. Helemaal in tegenstelling tot de meeste hedendaagse fotografen die de grote steden van deze wereld panoramisch vastleggen vanuit hoge standpunten. Ik ga in straten en steegjes en fotografeer stillevens. Dat claustrofobische vind je terug in de gezamenlijke titel voor beide tentoonstellingen: ‘No Exit’ – zoals de borden langs de autostrade die aanduiden: hier is geen afrit, je moet blijven doorrijden.”

Fotogalerij

KEYWORDS

Geen keywords beschikbaar.