Wereldvluchtelingendag in S.M.A.K.

Gepubliceerd op: 11 June 2016

Op maandag 20 juni vindt de 16de wereldvluchtelingendag plaats, zo ook in S.M.A.K. Gent. Het museum opent uitzonderlijk en gratis de deuren, om stil te staan bij de recente gebeurtenissen uit de actualiteit.

Samen met bevriende kunstenaars en organisaties stelde het museum een programma samen uit getuigenissen, gesprekken, debatten, filmvertoningen en concerten, alsook meertalige rondleidingen door de expo ‘Invisible Beauty’ – ontwikkeld voor het Paviljoen van Irak uit de Biënnale van Venetië van 2015. Onder meer Rudi Vranckx, Cinemaximiliaan, Philip Aguirre y Otegui, vzw Humain, Benoit De Freine, Yann Artus-Bertrand, Karen Willems, Melike Tarhan, Qotob en New Music leverden bijdragen voor het project. Daarnaast wordt ook het boek ‘Van hier tot daar’ voorgesteld, met tekeningen door vluchtelingen in België.

Wereldvluchtelingendag werd in het leven geroepen door de Verenigde Naties op de 50ste verjaardag van hun vluchtelingenverdrag. Sindsdien wordt het herdenkingsmoment gevierd in meer dan honderd landen.

Praktische Info

‘Wereldvluchtelingendag bij S.M.A.K. Gent’ op 20 juni in S.M.A.K., Jan Hoetplein 1, Gent. Open 14-21u. www.smak.be

Philippe Van Cauteren, Rudi Vranckx en Philippe Vandekerckhove, 'Van hier tot daar'. Brussel: Mercatorfonds, 2016. Te koop op www.mercatorfonds.be of op 20 juni in S.M.A.K. Gent.

Keywords